Josvainių parapijos tituliniai atlaidai

Lapkričio 3 d. 11 val. Josvainių bažnyčioje švęsime Visų Šventųjų atlaidus. Tai vėliausi ir paskutiniai atlaidai šioje parapijoje, kurių metu atliksime Švč. Sakramento adoraciją, sukalbėsime litaniją ir sieksime pelnyti atlaidų malonę.

Kartą metuose bažnyčia viena iškilme pagerbia visus šventuosius Danguje, kurie bažnyčiai yra žinomi, dar daugiau jų yra mums nežinomi. Jų tarpe yra įvairių luomų, profesijų, amžiaus ir laikmečių žmonės. Visi pasiekę išganymą ir gyvenantys Dievo artumoje Danguje yra šventieji. Nėra jokios kitos geros, teisingos ir autentiškos egzistencijos amžinybėje kaip tik šventumo būsenoje ir tikrovėje.

Katalikiškoji teologija skelbia, kad yra viena Kristaus Bažnyčia, esanti trijose būsenose: kovojanti žemėje, kenčianti skaistykloje ir triumfuojanti Danguje. Juos apjungia Dievo vaikų išaukštinimas, Kristaus malonė ir bendrystė Šventojoje Dvasioje, todėl tarp jų visų egzistuoja vienybė bei bendravimas, kurį išreiškia teologinis apibrėžimas – communicatio sanctorum in sanctis (šventųjų bendrystė, bendravimas ir dalijimasis šventuose dalykuose, šventais dalykais ir per šventus dalykus). Tai reiškia, jog mes vieni kitus remiame, užtariame, praturtiname ir įgyvendiname Dievo karalystės tikrovę, jog visi visiems yra Švenčiausios Trejybės artumo ir veikimo ženklu ir tikrove.

Įrašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *